DIE LIGTORING

Deur Zanika Kruger (Graad 6)

 

In Natuurwetenskap en Tegnoloige het die graad 6’e ‘n opdrag gekry om ‘n ligtoring te bou.

 

Daar is baie bespiegel oor hoe die torings moet lyk.  Elke klas is in groepe ingedeel en juffrou Mart-Marie het aan ons verduidelik hoe ons te werk moet gaan.  Sy het ook vir ons ‘n lysie gegee van alles wat ons nodig gaan kry om die torings te bou.

 

Die groepe het bymekaar gekom en bespreek hoe hulle te werk sal gaan en wat elke leerder moet bring.  Elkeen moes sorg dat die items waarvoor hy verantwoordelik is, die dag by die skool is wanneer daar met die projek begin word.

 

Die dag breek aan en die bouery begin.  Dit was bietjie deurmekaar en alles is vinnig uitsorteer.  Daar is toe besluit met watter deel van die toring ons gaan begin en wie bou watter deel. Die ligtoring se ligte moes skyn.  Dit was ‘n uitdaging, maar gelukkig het almal dit reggekry.  Juffrou het so hier en daar gehelp en raad gegee.

 

Die toring is geverf en afgerond om soos ‘n werklike ligtoring te lyk.  Die platform waarop die toring gestaan het, moes geverf word om die illusie van die see te skep.

 

Die dag van die toets het aangebreek.  Almal was senuweeagtig.  Gaan die ligte skyn…  of nie?

 

HOERA!!  Die ligte skyn en nou kan  ons ontspan!