Markdag

Deur Chanté Stremmelaar en Ingrid Potgieter (Graad 7)

 

Die klok lui.  Almal hardloop vining na hulle klasse toe.  Die tyd moet nou gou verbygaan.  Almal sit geduldig en haal nie hul oë van die horlosie teen die muur af nie.  Dis uiteindelik die dag wat almal voor gewag het.  Dis Markdag!  Uiteindelik slaan die klok agtuur en met ‘n stroom kom almal aan.  Die reuk van lekkernye en “Boba”-tee vul die lug soos wat die graad een tot sesse uit die klasse uit stroom.  Kleurspatsels en vriendelike gesigte is te siene rondom die swembad en saal.

 

Markdag word eenkeer ‘n jaar tydens kwartaal drie aangebied en dit is ‘n hoogtepunt van die jaar.  Dit word as assessering aangebied vir die graad sewes vir hul EBW (Ekonomiese Bestuurswetenskap) punte en daarby baat die graad een tot sesse deur hul sakgeld te bring en die graad sewes te ondersteun deur ‘n paar oulike goedjies te koop.  Die graad sewes berei al weke voor vir hierdie dag om als eksie perfeksie te kry.

 

Dis nie net die stalletjie wat hulle moet voorberei nie, maar ook ‘n markplan.  Hierdie markplan bestaan uit ‘n doelwitlys, ‘n uitgawestaat, advertensie en ‘n inkomstestaat, met die wins of verlies wat hulle gemaak het.  By die mark was daar verskeie produkte, soos handgeverfte dra-sakke tot ‘n karwrak waarop jy al jou woede kon uitslaan.  Daar was ook klomp juwele, speletjies en heerlike kossoorte te koop.

 

Na ‘n lang twee, ure is voete seer en beursies leeg.  Die klok lui en almal beweeg weer klasse toe.  So kom die graad sewes van 2022 se markdag tot ‘n einde, net soos alle ander goeie dinge.