Lente

Deur Stephan Jonker (Graad 7)

 

Goeiedag aan al my mede-Wouwtjies!  Die meeste van julle wonder seker ook met die lekker warm lente wat uiteindelik hier is, wat ‘n mens nou kan doen om af te koel?  Wel, ek het ‘n paar opsies ondersoek as antwoord op hierdie vraag:

 

Ek het verskeie mede-Wouwtjies gevra wat hulle doen om af te koel en te baljaar in hierdie heerlike hitte wat die lente vir ons gebring het.  Daniël, David en Ludwijk het gesê hulle hou baie daarvan om te swem, asook om ysies en ander koel lekkernye te eet.  Estain hardloop graag deur die sproeiers saam met sy hond of sy boetie.  Laastens het Mieke vertel dat sy nadat sy gehardloop of geoefen het, sy in die skaduwee sit, water drink of gaan swem.

 

Persoonlik dink ek dat dit ‘n uitstekende plan is om in die swembad af te koel!  Ek sal die Wouwtjies ook aanraai om ‘n groot glas water vol ysblokkies te drink om die hitte hok te slaan.  Dit is ook ‘n goeie idee om dalk net in ‘n bad vol koel water of onder ‘n sproeier af te koel!

 

Ek hoop hierdie blitswenke het vir jul prettige idees verskaf oor hoe om af te koel in hierdie hitte!