Die briljante 0.13A-span

Deur Zoë Louw (Graad 7)

 

Met die aanvang van die derde kwartaal, is dit ook altyd die begin van Laerskool Anton van Wouw se immergewilde hokkie-seisoen!  Ons het waarlik briljante spanne!

 

 Ons 0.13 A dogterspan is uniek in hulle eie reg.  Voor die wedstryd is dit grappe, dansies, toertjies, kompetisies en nog vele meer!  Wanneer die klok slaan vir die wedstryd, is dit egter in alle erns!  Dan weet almal wat om te doen!  Wen!  Spanwerk en -gees is een van hul beste eienskappe.  Die 0.13 A’s help mekaar altyd en is daar vir die span.  As een persoon ‘n besering opdoen, is almal daar om haar te ondersteun.

 

Hierdie span gaan ook nie maklik verloor nie, want hulle beskik oor die strategie dat daar altyd ‘n plan B is!  Dus moet hul opponente maar gereed wees, want dit was net die stilte voor die storm!  Die bal gaan nie vinnig verby hulle stokke nie, want hulle keer elke bal uitstekend!

 

Tydens elke hokkie-oefening is daar harde werk om te verrig!  Hulle afrigter, mnr. Marinus, beskou fiksheid in ‘n ernstige lig en soms tap die sweet die arme meisies af!  Tydens sommige van die oefeninge ontvang die 0.13 A dogterspan selfs gaste ,soos mnr. Regardt, mnr Armand en selfs mnr. Jaco!  Hulle maak die oefeninge altyd net nóg lekkerder!

 

Dit is dalk hierdie dogters se laaste jaar om vir Laerskool Anton van Wouw hokkie te kan speel, maar hulle maak dit beslis die beste jaar van hulle laerskoolloopbaan!  Daar is nie eers een vervelige oomblik op die veld of by die oefeninge nie.  Hierdie dogters is soos familie vir mekaar en met die laaste paar oefeninge maak hulle die beste van elke oomblik!