Wouwtjies leer Sepedi

Deur Kay-Lee McDonald (Graad 7)

 

Hier by Laerskool Anton van Wouw praat ons nie net Afrikaans en Engels nie!  Sedert Graad 1, leer ons ook ‘n derde taal aan, naamlik Sepedi.

 

Om met mense in hul eie taal te kan kommunikeer, is ‘n wonderlike manier om te wys dat jy ander respekteer en hulle belange op die hart dra!  Sepedi is een van Suid-Afrika se elf amptelike tale en word deur 9.1% van alle Suid-Afrikaners gepraat.

 

Hierdie klasse in Sepedi word deur ons eie, passievolle juffrou Lize Wilken aangebied en sy kwyt haar werklik uistekend van haar taak!  Die leerders geniet dit besonder baie.

 

Aanvanklik word daar met die aanleer van basiese woorde begin, soos byvoorbeeld: kat-katse, olifant-tllou, tamatie-tamati, huis-ntlo.  Daarna begin die leerders sinne en frases praat deur dit van die klas se dataprojektor af te lees.  Daar word elke dag kliphard geoefen, want die uitspraak en tempo is baie belangrik tydens die praat van Sepedi.

 

Ons is so trots op al die Wouwtjies wat wys dat Sepedi sommer groot pret is!

 

Totsiens, gaan wel, “Sepela gabotse!”