Wat is die punt van ‘n masker?

Deur Megan Naudé (Graad 7)

 

‘n Masker hou jou asem in      

voor jy nog met jou sin begin.             

Dit keer jou nie met speel en lag,    

maar beskerm jou met alle mag!

 

Jy moet dit heeldag dra,

al maak dit jou ‘n bron van kla.

Ons gaan dit glad nie baie mis,

solank ons net nie tyd verkwis!

 

Die jaar 2020 was ‘n wilde een, vol vreemde, onverwagse gebeurtenisse om elke hoek en draai!  Dit het egter nie die Wouwtjies ondergekry nie, omdat ons standvastige waardes het, hard werk en met ‘n gees wat skrik vir niks, elke dag ten volle aangepak het!  Na die uitstel van die terugkeer van leerders na die skool , het die deure uiteindelik op 15 Februarie 2021 weer wawyd oop gestaan om die onderwysers en leerders na die lang vakansie  terug te verwelkom! Van daardie dag is af is ons weer volstoom aan die werk, asook besig met sportoefeninge.  Natuurlik laat die gewilde Kaskardag almal se harte tiekie-draai van opgewondenheid!

Al moet ons nou maskers dra, het dit ons nie gekeer om steeds ons sosiale lewe hoog te ag nie! (Soms so ‘n bietjie hoër as die akademie, veral oor naweke.) Ons gesels vir ure met mekaar oor wie weet wat en hou selfs meer as die verlangde sosiale afstand!

Dit is meer as genoeg bewys dat ‘n masker dalk jou gesig mag wegsteek, maar definitief nie jou persoonlikheid nie!  Die Wouwtjie-gemeenskap staan hand aan hand (1,5 meter uitmekaar) en reg om die virus te beveg!