Naelbyt-oomblikke vir Enviro-leiers

Deur Zoe Louw (Graad 7)

 

Die Gryswater Uitdaging het op 22 Maart 2021 afgeskop by Laerskool Anton van Wouw.

Gabby Dorner en Shay Nel is as die organiseerders van die Gryswater-uitdaging aangestel.  Hulle het ‘n prys belowe vir die klas wat die meeste gryswater kon insamel.

Die kompetisie het egter aanvanklik traag gevorder, weens ‘n gebrek aan entoesiasme.  Gabby en Shay het gou besef dat hulle sal moet ingryp!  Hulle besluit toe om die prys vir die Gryswater Uitdaging se wenner bekend te maak.  Die eerste prys was pizza’s vir die hele klas en die tweede en derde plekke het suigstokkies ontvang.  Na dié aankondiging, het die gryswater letterlik begin instroom!

Op die laaste dag van die Gryswater-uitdaging was daar egter konsternasie!  Die ongeduld het hoog geloop by al die deelnemers.  Hulle het daarop aangedring dat die wenners so gou as moontlik bekend gemaak moet word.  Die organiseerders van die Gryswater-uitdaging moes toe haastig honderde liters water meet en kon kort daarna aankondig dat Graad 4Z die wenners van die Gryswater-uitdaging was.

Alhoewel daar vir Gabby Dorner en Shay Nel ‘n paar naelbyt-oomblikke was, is hulle verlig dat hulle ‘n bydrae kon lewer tot die omgewing.  Hulle kon selfs ‘n stukkie pizza by die wenners gaps!